wasdroger-cartoonVan zomerjurk tot wasdroger

De laatste zaterdag van juni – het laatste Repair Café in Utrecht Oost voor de zomer. De 14 aanwezige repairders van het Repair Café verwachtten dat er veel kampeerspullen ter reparatie aangeboden zouden worden, maar die hebben we weinig gezien. Wél de nodige zomerjurken, fietsen, (natuurlijk) een enkele stofzuiger, wat klokken, maar géén Senseo’s dit keer.  En de repairders werden verrast met een binnengereden wasdroger en een haperende beamer. Bijzondere apparaten, die we niet zó vaak te zien krijgen. Maar jammer genoeg konden deze twee apparaten, ook na heel lang proberen,  niet worden gerepareerd….. We merken in Utrecht Oost dat er steeds meer Repair Cafés worden geopend in de stad en daarbuiten. Nu bewoners van Utrecht ook terecht kunnen in Overvecht, Transwijk en Leidsche Rijn neemt de drukte in De Wilg af. “Slechts” 21 bezoekers telden we deze zaterdag. Maar daardoor hebben repairders meer tijd om te blijven proberen een apparaat toch te repareren, om van elkaar te leren, én om onze gasten te leren repareren. Ook is er meer tijd voor onderlinge ontmoeting. Na afloop van het Repair Café dronken de repairders nog een drankje ter afsluiting van het seizoen, terwijl de laatste repairders bleven proberen om toch nog die ene stofzuiger “aan de praat” te krijgen. Daarna sloot het Repair Café Utrecht-Oost zijn deuren voor de zomer. Vanaf 27 september staan we weer voor u klaar!