Harry van Someren en Joke Kroon, oprichters van het eerste Repair Café in Utrecht.

Harry van Someren en Joke Kroon, oprichters van het eerste Repair Café in Utrecht.

In 2011 organiseerden Joke Kroon en Harry van Someren het eerste Repair Café in Utrecht: Repair Café Utrecht-Oost. Met enkele anderen vormden ze het bestuur van Stichting Repair Café Utrecht, die sinds het jaar van de oprichting maandelijks de repareerbijeenkomsten van het genoemde Repair Café organiseert.

RC Utrecht-Oost jan. 2015 - afscheidsborrel Joke Harry 2Mede dankzij de inspanningen en kundigheid van Joke en Harry ontwikkelden die bijeenkomsten zich tot een goed lopende activiteit die in een behoefte voorzag. Menig Utrechter heeft dit Repair Café enthousiast verlaten met een gerepareerde stofzuiger, cd-speler, fiets of overhemd. Maar nu trekken Harry en Joke zich terug. Ze willen het rustiger aan doen. Harry blijft nog wel enigszins betrokken bij het Repair Café, maar voornamelijk achter de schermen. Onder het genot van een drankje namen vrijwilligers en bestuursleden afscheid van de twee oprichters.

 

Vrijwilligers van het eerste uur en vrijwilligers die nog niet erg lang actief zijn bij het Repair Café brachten een toast uit op de twee vertrekkende bestuursleden (rechts).

Niet alleen de vrijwilligers en bestuursleden genoten van de borrelhapjes... .

Niet alleen de vrijwilligers en bestuursleden genoten van de borrelhapjes… .