Bezoek een Repair Café! Handige vrijwilligers helpen je gratis bij de reparatie. Zo maken je spullen kans op een tweede leven. Goed voor het milieu én voor de portemonnee!

Aankomende Repair Café's

Reserveren

Reserveren of spontaan binnenlopen bij Repair Café Utrecht-Oost?

Locaties

Naaister aanwezig bij Repair Café Brauhaus

In mei en juni zijn kledingreparaties in Repair Café Brauhaus mogelijk. Er is die twee zondagen, 26 mei en 30 juni een naaister aanwezig. Hopelijk zien we je dan voor textielreparaties!

Repair Café de Uithof = Repair Café Science Park

Vraag je je af waar Repair Café de Uithof is gebleven? Nou, dat Repair Café heet tegenwoordig Repair Café Science Park. Het wordt nog altijd gerund door studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht; allemaal vrijwilligers natuurlijk. Iedereen kan er spullen laten repareren, ook als je geen student of medewerker van de Universiteit of de Hogeschool bent. Woon je in het oostelijke deel van de stad? Dan ben je met de fiets of de bus zó op het Science Park.

Januari: afwijkende dag en locatie!

Bij Repair Café Science Park kun je elke eerste dinsdag van de maand terecht. In januari is dat de tweede dinsdag.
Tijden, adres en andere informatie

Waarom Harry een prijs verdient

Harry van Someren, mede-oprichter van Repair Café Utrecht-Oost, was genomineerd voor de Vrijwilligerstrofee 2023. Waarom? Bekijk het filmpje en luister naar Repair Café-vrijwilliger Martijn.

Video: Tex Kleijn

Winnaar van Vrijwilligerstrofee is…:

Donderdag (7 december, Nationale Dag van de Vrijwilliger) vond de feestelijke uitreiking plaats van de Vrijwilligerstrofee 2023. Een spannend gebeuren in het Stadskantoor, vooral voor de genomineerden. Harry van Someren was één van hen. vanwege zijn pionierswerk op het vlak van Repair Café en zijn belangeloze inzet bij andere andere organisaties, waaronder de Botanische Tuinen. Nam hij de Trofee mee naar huis?

Lees verder, klik onder de foto op Lees meer!

Harry van Someren krijgt, net als de andere genomineerden, het Vrijwilligersspeldje opgeprikt door wethouder Linda Voortman.
Lees meer…

Repair Café-pionier genomineerd voor Vrijwilligerstrofee

Maak hem in elk geval winnaar van publieksprijs ‘het Gouden Stokstaartje’!

Harry van Someren, één van de oprichters van het eerste Repair Café van Utrecht (Utrecht-Oost), is genomineerd voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023. Net als alle andere genomineerden maakt Harry kans op de Publieksprijs, ‘het Gouden Stokstaartje’. Maak hem winnaar van de Publieksprijs door op hem te stemmen! Op 4 december sluit de stemronde.

Meer lezen? Klik links onder de foto op Lees meer.

Harry van Someren (midden), één van de oprichters van het eerste Repair Café van Utrecht is genomineerd voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee. Daarnaast maakt hij kans op ‘het Gouden Stokstaartje’, de Publieksprijs.
Lees meer…

Repair Café Utrecht-Oost: volgeboekt

Aanstaande zaterdag (28 oktober) zijn alle te reserveren plaatsen bij Repair Café Utrecht-Oost volgeboekt. Steeds meer Repair Café-bezoekers weten dat je voor dit Repair Café bij voorkeur een reservering plaatst. Dan weet je zeker dat je wordt geholpen – ook als er erg veel aanloop is. Bovendien is de wachttijd voor bezoekers die gereserveerd hebben minder lang.

Meer lezen? Klik links onder de foto op Lees meer

Lees meer…

Repair Café Swellengrebel a.s. vrijdag

Daar is-ie weer: Repair Café Swellengrebel! Aanstaande vrijdag (13 oktober, 14.00u – 15.30u) kun je in het gelijknamige woon-/zorgcentrum weer eens terecht met je kapotte spul. Dit Repair Café staat open voor iedereen: bewoners van het complex, de wijk en daarbuiten.

Lees meer…

Repair Café Uithof 3 oktober

Andere tijd en locatie vanwege Dag van de Duurzaamheid

Repair Café Uithof wordt op 3 oktober gehouden op Padualaan 101, van 12.00u tot 15.00u. Het gebruikelijke repareeradres respectievelijk openingstijd van dit Repair Café is Heidelberglaan 8, van 14.00u tot 17.00u. Maar vanwege de Dag van de Duurzaamheid die de Universiteit Utrecht deze dag organiseert, is gekozen voor een andere plek en tijd.

Meer informatie over dit Repair Café via:

e-mailadres a.m.i.geluk@uu.nl