De organisatoren van de Repair Cafés in Utrecht en hun vrijwilligers kunnen met grote tevredenheid terugkijken op het jaar 2013. De bezoekersaantallen zijn goed. Repair Café Utrecht-Oost ontvangt maandelijks ongeveer 70 bezoekers. Het in september gestarte Repair Café-Transwijk ontving bij de eerste edities ongeveer 10 bezoekers. In december, bij het laatste Repair Café op deze locatie, was dat aantal meer dan verdubbeld: 25 bezoekers!
De belangstelling voor Repair Cafés blijft groeien. Lokale kranten als dichtbij (editie Utrecht) en het Stadsblad plaatsen aankondigingen van de Repair Cafés in Utrecht. Ook lokale radio- en tv-zenders besteden aandacht aan de Repair Cafés in de Domstad, wat bijdraagt aan de bekendheid. We hopen dat deze media ook in 2014 geïnteresseerd blijven.
Verder wordt het bestuur van de stichting Repair Café Utrecht herhaaldelijk benaderd door personen die overwegen zelf een Repair Café te organiseren in hun buurt. Het is beslist niet zo dat zo een overweging altijd tot een nieuw Repair Café leidt. Enkele initiatiefnemers hebben in elk geval wel doorgepakt, waardoor Utrecht de komende maanden twee Repair Cafés rijker is!

Nieuwjaar. Met nadruk op ‘nieuw’

Op Repair Café-gebied in Utrecht speelt het woord ‘nieuw’ de eerste maanden van 2014 een centrale rol.

  • Nieuwe locatie Repair Café Utrecht-Oost. Vanaf zaterdag 25 januari a.s. worden de bijeenkomsten van dit Repair Café gehouden in De Wilg, Mecklenburglaan 3-5, Utrecht-Oost.
  • Twee nieuwe Repair Cafés. Zaterdag 1 februari a.s. start het Repair Café in Leidsche Rijn. Het Repair Café Utrecht-West (Lombok) streeft naar een start in maart a.s.
  • Nieuwe website. Ja, u bezoekt nu onze nieuwe website. Alle Repair Cafés van Utrecht kunnen hier hun informatie plaatsen. Ook handig voor u! Mocht u oudere informatie nazoeken, dan kunt u nog steeds op onze vorige website terecht, www.repaircafe.nl/utrecht. Daarin vindt u voornamelijk informatie over Repair Café Utrecht-Oost.

De organisatoren en vrijwilligers van de Repair Cafés in Utrecht hopen u in 2014 (weer) succesvol te helpen bij uw reparaties.

Wij wensen u een gelukkig en gezond 2014!

Benieuwd naar landelijke ontwikkelingen op het gebied van Repair Cafés? Kijk op Repaircafé.nl