Op 1 februari opent het eerste Repair Café in Leidsche Rijn zijn deuren. Dit zijn zeer bijzondere deuren, want het zijn de deuren van de Metaal Kathedraal, een nieuw fenomeen in Leidsche Rijn.

De Metaal Kathedraal in Leidsche Rijn. Locatie van het nieuwste Repair Café.

De Metaal Kathedraal in Leidsche Rijn. Locatie van het nieuwste Repair Café.


Het Repair Café is inmiddels een mondiaal begrip geworden, dat zijn oorsprong vindt in Amsterdam. Utrecht-stad telt er inmiddels twee, maar Leidsche Rijn geen. Dus werd het tijd om in dit stadsdeel er ook één op te richten. Dit is per 1 februari een feit.
In het Repair Café komen mensen met hun kapotte spulletjes om die door handige vrijwilligers te (laten) reparen. In principe kan het alles zijn wat draagbaar is, van elektronica tot stoelpoten en kleding, en niet te vergeten: de mens. Het woord “laten” staat tussen haakjes, want veel mensen vinden het leuk om onder begeleiding zelf te repareren en er iets van op te steken.

Ook ‘reparatie’ van de mens
Wat Repair Café Leidsche Rijn voor heeft op de andere Repair Cafés is de aandacht voor het ‘repareren’ van de mens. Wij hebben namelijk een heuse stoelmasseuse, met stoel. De planning is om in de toekomst een fysiotherapeut/masseur  in te zetten.
Jeroen Bosch, initiatiefnemer en organisator van Repair Café Leidsche Rijn: “Het is altijd beregezellig in een Repair Café. Ik ben namelijk zelf repairder bij RC Oost en daar vliegt de tijd. Onder het genot van koek en zopie belooft ook Repair Café Leidsche Rijn een bijzondere, sociale happening te worden voor de buurt, die men niet snel zal vergeten.”

Elke eerste zaterdag van de maand opent het Repair Café Leidsche Rijn de deuren van de Metaal Kathedraal. De eerste editie van dit Repair Café valt samen met een vintage kledingmarkt op dezelfde locatie. Die wordt opgeluisterd met live muziek.

Datum: Zaterdag 1 februari 2014, 13.00u – 18.00u
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, De Meern (Leidsche Rijn)

Bereikbaarheid per openbaar vervoer: bus 26. Uitstappen bij de Burgemeester Verderlaan. Aan het eind van deze laan ziet u de Metaal Kathedraal.
Parkeren: kan op het terrein achter de Metaal Kathedraal. Op de Rijksstraatweg zelf is er geen parkeermogelijkheid.

Meer informatie: Jeroen Bosch, initiatiefnemer en organisator Repair Café Leidsche Rijn
Tel (06) 1310 5396 / E-mail jrc.bosch@gmail.com

Repair Café Utrecht-Leidsche Rijn is te vinden op facebook https://www.facebook.com/repaircafe.leidscherijn en Twitter @RepairCaféLr