In een Repair Café worden er naast huisraad en textiel ook fietsen gerepareerd. Zaterdag 25 april a.s. staan in Repair Café Utrecht-Oost fietsreparaties zelfs centraal. Samen met Harten voor Sport, de Utrechtse organisatie voor bewegen en sporten in de buurt, organiseert het Repair Café die dag een Bike Repair Café. U leert er diverse mankementen repareren, zoals een lekke band, een kapotte ketting, een loszittend spatbord en niet werkende verlichting. Aan hun eigen fiets! Ervaren Bike-Fixers helpen. Er is gereedschap te leen uit de FixFiets. Veel benodigde onderdelen zijn tegen kostprijs verkrijgbaar. Aangezien een bezoek aan het Bike Repair Café gratis is (net als een bezoek aan het Repair Café), is dit dus een gelegenheid om voor weinig geld uw fiets in orde te brengen. Bovendien wordt deelname beloond met een leuk presentje!

Workshop voor kinderen: banden plakken
Speciaal voor kinderen is er een workshop banden plakken. Ze oefenen op hun eigen fiets. Er is een voorraadje lekke banden, voor wie er geen heeft. En alle deelnemertjes krijgen na afloop een heus diploma!

Utrecht fietst!
Het Bike Repair Café is één van de activiteiten die Harten voor Sport in de honderd dagen voor de Grand Départ organiseert onder de noemer Utrecht fietst!  Het zijn uiteenlopende fietsactiviteiten voor alle leeftijdsgroepen in alle wijken van Utrecht.

Natuurlijk blijft u in Repair Café Utrecht-Oost ook op de laatste zaterdagen na 25 april welkom met mankementjes aan uw fiets. Ook in andere Utrechtse Repair Cafés worden fietsen gerepareerd, Repair Café Overvecht en Repair Café Utrecht University uitgezonderd.

Arts aanwezig
Net als bij de vorige twee bijeenkomsten van Repair Café Utrecht-Oost, is ook op 25 april een arts aanwezig die pijn bestrijdt (bijvoorbeeld nekpijn, rugpijn, tennisarm). Natuurlijk met respect voor uw privacy.  Als u door de arts behandeld wilt worden, kunt u zich tot uiterlijk 16.00u melden.

 

Datum: zaterdag 25 april 2015
Tijd: 14.00u – 17.00u
Locatie: De Wilg, Mecklenburglaan 3-5

Plattegrond