Een vliegende start, dat was het. Repair Café in de Bieb had 5 februari zijn eerste bijeenkomst. Maar liefst 27 bezoekers vonden hun weg naar Het Lab, het ’technieklokaal’ van Bibliotheek Neude. Daar waren bijna de hele middag een groepje reparateurs en een naaister bezig kapotte artikelen te herstellen.

Van alles passeert de revue, met de gebruikelijke hoofdrol voor apparaten met een snoer: een staafmixer, een laptop, een beamer… Een belangstellende die zich het ene moment als vrijwilliger aanmeldt – gespecialiseerd in elektronicareparaties – stort zich het volgende moment enthousiast op haperend stuk elektronica. Maar ook mechanisch werkende artikelen worden ter reparatie aangeboden, zoals een antieke klok.

Een bezoeker van de textielvrijwilliger heeft het Repair Café-idee helemaal begrepen: “Je moet zelf ook de handen uit de mouwen steken, hè.”, zegt ze terwijl ze haar stuk textiel speldt.


De meeste pogingen tot reparatie – 70% – slaagden. Kom ook een keer met je kapotte keukenapparaat, je cd-speler, je trui met mottengat, of wat dan ook naar Repair Café in de Bieb (maar fietsen worden in dit Repair Café niet gerepareerd!).

Wanneer is Repair Café in de Bieb open?

Elke eerste zaterdag van de maand, van 13.00u tot 16.00.
Locatie: Bibliotheek Neude, Het Lab (rechts naast de ingang), Neude 11

Geen fietsreparaties!