In Oudwijk (Utrecht-Oost) gaat een tweede Repair Café van start: Repair Café Podium Oost. Dit Repair Café wordt woensdag 6 september (14.00u – 16.30u) feestelijk geopend. Voor de gelegenheid kun je die dag vanaf 14.15u (gratis) meedoen aan een workshop.

Klik linksonder op Lees meer .

Repair Café Podium Oost wordt vanaf 6 september elke eerste woensdag van de maand georganiseerd. Locatie: sociaal en cultureel ontmoetingscentrum Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148.

Je kunt ook in dit nieuwe Repair Café met vrijwel al je kapotte spullen terecht: huishoudelijke apparaten, video- en geluidsapparatuur, lampen, gereedschap (mechanisch en elektrisch), speelgoed, textiel en kleine meubels. Let wel: fietsen worden niet gerepareerd.

Workshop
De opening van Repair Café Podium Oost wordt vanaf 14.15u opgeleukt met een gratis workshop ‘breiwerk creatief repareren’. Voor meer informatie: klik op de link onder dit artikel.


Historische plek
Op het adres Oudwijkerdwarsstraat 148, in het toenmalige buurthuis, is lokale historie geschreven. Een groep buurtbewoners organiseerde daar in 2011 het eerste Repair Café van Utrecht: Repair Café Utrecht-Oost.

Na enkele jaren verhuisde Repair Café Utrecht-Oost naar activiteitencentrum De Wilg, aan de Mecklenburglaan 3. Het is daar nog steeds actief.
Het buurthuis aan de Oudwijkerdwarsstraat werd sociaal en cultureel ontmoetingscentrum Podium Oost . Het pand is pas geleden verbouwd.

Twee verschillende teams
Het team dat Repair Café Utrecht-Oost organiseert is een andere dan het Repair Café-team dat in Podium Oost aan de slag gaat. Het laatstgenoemde is voor vragen bereikbaar via e-mailadres repaircafepodiumoost@proton.me.
Dit nieuwe Repair Café kan nog wat helpende handen gebruiken. Meld je aan!

Meer informatie over de startbijeenkomst van Repair Café Podium Oost vind je op de website van Podium Oost.