Terugblik in woord en beeld

Henny Brouwer (vice-voorzitter Repair Café Utrecht-Oost en Nicole de Jonge (directeur De Wilg) tijdens de besloten 'aftrap'.

Henny Brouwer (voorzitter Repair Café Utrecht-Oost) en Nicole de Jonge (directeur De Wilg, rechts) tijdens de besloten ‘aftrap’.

 

Foto’s: Frederika de Jongh

Het eerste Repair Café Utrecht-Oost dat zaterdag 25 januari in het pand van de Wilg werd gehouden, is goed verlopen. Er was veel aanloop, waarvan het overgrote deel het pand tevreden – want met gerepareerd spul – verliet. De sfeer was prettig. Bezoekers waren aangenaam verrast met de traktaties (vlaai, blokjes kaas, schijfjes worst) en gratis koffie en thee die ze ter gelegenheid van het eerste Repair Café Oost op de nieuwe locatie aangeboden kregen. En van menig persoon die voor het eerst een Repair Café bezocht kwamen er weer woorden van verwondering over en sympathie voor het concept. “Goed idee dit. Het is toch zonde om spullen weg te gooien als ze na een kleine reparatie weer een tijdje  mee kunnen?!”

Voordat het Repair Café zijn deuren opendeed, was er een besloten aftrap. Nicole de Jonge, directeur van De Wilg, en Henny Brouwer, voorzitter van Stichting Repair Café Utrecht-Oost spraken teamleden en vrijwilligers van beide organisaties toe. Nicole overhandigde het Repair Café een toepasselijk cadeau: de sleutel van de kapotte kassa van De Wilg. De eerste klus voor de repairders op onze nieuwe locatie!

Even druk als altijd
De bijeenkomst werd ongeveer net zo druk bezocht als die op de vorige locatie, in het buurthuis aan de Oudwijkerdwarsstraat. Helaas had de communicatie over de verhuizing in de lokale pers en op deze website een aantal bezoekers niet bereikt. Deze waren aanvankelijk naar het buurthuis gegaan, waar een op de deur geplakt verhuisbericht en routebeschrijving hen naar de nieuwe locatie verwees.
Reden van de verhuizing naar het pand van De Wilg – een monumentaal voormalig schoolgebouw - is de grotere ruimte die deze organisatie te bieden heeft. In de sfeervolle, huiselijk ingerichte ruimte komt door de grote ramen ook meer daglicht binnen dan we in het buurthuis gewend waren. Bovendien ziet het Repair Café het wel zitten personen uit de doelgroep van De Wilg (vrijetijdsorganisatie voor mensen met een beperking) bij zijn bijeenkomsten te betrekken.

P1010351

Alleen maar beter
Repair Café Utrecht-Oost ziet zijn toekomst in De Wilg met vertrouwen tegemoet. De eerste bijeenkomst op deze locatie was over het geheel genomen en geslaagd. Natuurlijk is er altijd wel het één en ander voor verbetering vatbaar. Was bijvoorbeeld buiten het gebouw te zien dat er binnen een Repair Café gaande was? Hoe kan de grotere ruimte nog beter benut worden? Stond alles op de handigste plek? De organisatoren gaan over deze vragen nadenken en nemen opmerkingen en suggesties die bezoekers hebben gedaan natuurlijk ter harte!

P1010446   P1010456   P1010420P1010383P1010399P1010260  P1010332P1010434P1010422P1010359   P1010428  P1010413

P1010266