Het lijkt er sterk op dat in Leidsche Rijn het zoveelste succesverhaal op Repair Cafégebied is begonnen. Afgelopen zaterdag, 1 februari, werd het eerste Repair Café van dit deel van Utrecht/De Meern gehouden. Het was direct een drukke bedoening in de zijbeuk van de Metaal Kathedraal aan de Rijksstraatweg. Een stuk of acht repairders, waaronder een naaister, hielpen bezoekers met hun kapotte stofzuiger, elektrische koffieketel, Senseo-apparaat, kleding, fiets en ander spul dat de moeite van een reparatie waard is. De ruimte waarin het Repair Café wordt gehouden, doet eerder denken aan een oude schuur dan aan een voormalige kerk. Een beetje ruig, maar daardoor juist een heel toepasselijke entourage. Met anderen klussen ‘in de schuur’. Gezellig! Een beker koffie, thee of fris bij de hand, een babbeltje links of rechts, een muziekje op de achtergrond. En vóór of na het sleutelen bijkomen van een drukke werkweek, bij de masseuse. Die staat met haar massagestoel in een afgeschermde ruimte opgesteld. Meer ontspannen kan een bezoekje aan een Repair Café niet worden!
De bezoekers van afgelopen zaterdag konden hun klusmissie ook nog eens combineren met een bezoek aan de vintage kledingmarkt in het schip van de Metaal Kathedraal. Leidsche Rijn heeft, kortom, een milieuvriendelijke zaterdagmiddag achter de rug.