OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens de eerste bijeenkomst van Repair Café Overvecht werd er hard gewerkt om de vele kapotte apparaten van hun kuren te verlossen.

Zaterdagmiddag 15 maart was de aftrap van het eerste Repair Café in Utrecht Overvecht. De opening was om 14.00, maar al om 13.45 stonden de eerste belangstellende bezoekers voor de deur. Eveneens was er een feestelijk en smakelijk presentje van een lokale politieke partij.
Het werd een drukke middag voor de vijf repairders. De meegebrachte stofzuigers, afstandsbedieningen, lampen en koffiezetapparaten kreeg men gelukkig veelal weer aan de praat. Ook voor uitleg en hulp bij e-readers of smartphones kon men terecht bij het Repair Café. Naast de  technische apparaten is het ook mogelijk om een broek in te laten korten of een knoop aan te laten zetten.

Ronald Teune, initiatiefnemer van het Repair Café, blikt terug op deze startmiddag: “Direct op de eerste openingsdag was het al lekker druk, maar wel zo dat het nog goed te doen was. Er waren veel verschillende mensen en veel kapotte dingen. Een groot aantal van die mensen hebben we weer blij kunnen maken, en het was leuk om te zien dat ook mensen onderling elkaar gingen helpen.”

Het Repair Café is iedere derde zaterdag van de maand geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De eerstvolgende keer is op zaterdag 19 april. De locatie is: Weggeefwinkel ‘Mooie zooi’,
Taagdreef (tussen portiek 66-80 en 82-96), tegenover bushalte Taagdreef.