plantendokterTijdens de bijeenkomst van Repair Café Utrecht-Oost op zaterdag 25 oktober houdt een heuse plantendokter spreekuur. Joop Alkemade beantwoordt al uw vragen over snoeien, beplanting, grondverbetering en bemesting. Hij heeft zowel kennis van zowel bloeiende als niet-bloeiende planten, kamerplanten en tuin- of balkonplanten. De plantendokter geeft ook adviezen over de bestrijding van ziekten en plagen in planten en bomen. Neem – als het kan – de plant(en) waar het om gaat mee. Met vaste planten en bomen gaat dat natuurlijk moeilijk, en de plantendokter rijdt geen visites. Foto’s van de ‘patiënt’ kunnen dan handig zijn voor een diagnose en het juiste advies.

Extra zorg vóór ‘winterslaap’
Het is goed om in de oktobermaand wat extra zorg aan uw planten en bomen te besteden. Straks treedt de winter in. De natuur gaat dan rusten. Oók de planten in uw huis, tuin of balkon houden een ‘winterslaap’. Evenals uw bomen. Extra zorg voordien houdt uw groen vitaal, waardoor het langer meegaat. Want ook voor wat groeit en bloeit geldt: ‘Weggooien? Mooi niet!’

Natuurlijk kunt u 25 oktober, zoals gebruikelijk, ook weer met kapot huisraad welkom in Repair Café Utrecht-Oost. Handige vrijwilligers helpen u met de reparatie van huishoudelijke apparaten (elektrisch, mechanisch), elektronica, gereedschap, kleding en huishoudtextiel, speelgoed en fietsen.

Datum: zaterdag 25 oktober 2014
Tijd: 14.00u – 17.00u
Locatie: De Wilg, Mecklenburglaan 3-5