Vorig jaar was er al een Repair Café op de Uithof, maar die was min of meer in het slop geraakt. Een gebrek aan vrijwilligers en een duidelijke (vaste) locatie speelden hierbij wellicht een rol. Vrijdag 23 januari jongstleden heeft dit Repair Café Utrecht University een herstart gemaakt.

Repair Café Utrecht University (foto: Green Office)

Repair Café Utrecht University (foto: Green Office Utrecht)

Drie repairders maakten hun opwachting in de Green Office. De reparaties bleven beperkt tot een scheerapparaat, een transistorradiootje en een broek van één van de repairders.

Green Office, voor duurzame universiteit
Potentiële klanten heeft Repair Café Utrecht University genoeg. In de eerste plaats natuurlijk studenten en medewerkers van de universiteit en de Hogeschool Utrecht. Maar ook bewoners van de wijk Rijnsweerd zouden met hun kapotte spullen een bezoekje aan de Green Office kunnen brengen. Elke laatste vrijdag van de maand wordt er van alles gerepareerd (What The Fiets helpt tegen een vergoeding bij fietsreparaties). Op de genoemde locatie, in het W.C. van Unnikgebouw aan de Heidelberglaan (Uithof), kunnen studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht hun ideeën voor een duurzame universiteit uitwerken. De belangstelling voor het Repair Café zal zeker groeien, gezien de inhoud van de gemiddelde studentenportemonnee.

Datum: elke laatste vrijdag van de maand. Eerstvolgende repareerbijeenkomst: 27 februari 2015
Tijd: 13.00u – 16.00u
Locatie