Maak uw fiets klaar voor uw eigen Grand Départ! Donderdag 21 mei besteedt Repair Café Transwijk extra aandacht aan fietsreparaties. Samen met Harten voor Sport, de Utrechtse organisatie voor bewegen en sporten in de buurt, organiseert het Repair Café die middag een Bike Repair Café. Ervaren Bike-Fixers leren bezoekers bijvoorbeeld hoe je een lekke band plakt, een kapotte ketting repareert, een loszittend spatbord vastzet en verlichting in orde brengt. Aan hun eigen fiets! Er is gereedschap te leen uit de FixFiets. Veel benodigde onderdelen zijn tegen kostprijs verkrijgbaar. Aangezien een bezoek aan het Bike Repair Café gratis is (net als een bezoek aan het Repair Café), is dit dus een gelegenheid om voor weinig geld een fiets in orde te brengen. Bovendien wordt deelname beloond met een leuk presentje! Het Bike Repair Café wordt in aanloop naar de start van de Tour de France in Utrecht (de Grand Départ) telkens in een andere Utrechtse buurt georganiseerd.
In het ‘gewone’ Repair Café van 21 mei worden reparaties verricht aan huishoudelijke apparaten en (tuin)gereedschap. Zowel apparaten met snoer als mechanisch werkende worden aangepakt. Verder worden eenvoudige reparaties aan kleding, kleine meubels en speelgoed gedaan.