Het nieuwe Repair Café in Zorgcentrum Swellengrebel is elke twee maanden open. Voor bewoners en wijkgenoten. (Foto: Nina Blanken)

Het nieuwe Repair Café in Zorgcentrum Swellengrebel is elke twee maanden open. Voor bewoners en wijkgenoten. (Foto: Nina Blanken)

Utrecht-Oost heeft er een tweede Repair Café bij: Repair Café Swellengrebel, naar het gelijknamige zorgcentrum waar het plaatsvindt. Het Repair Café is er in de eerste plaats voor bewoners van Zorgcentrum Swellengrebel en de naastgelegen aanleunwoningen. Maar ook anderen zijn van harte welkom met hun kapotte spulletjes.

Het artikel Repair Café brengt reuring in woonzorgcentra (auteur: Nina Blanken), op repaircafe.org, geeft een indruk van de eerste repareerbijeenkomst van Repair Café Swellengrebel.

Wegens succes voortgezet
Vóór de zomervakantie, op 19 juni, vond de eerste repareerbijeenkomst van Repair Café Swellengrebel plaats. Als experimentje. Vanwege de positieve reacties onder bewoners, de goede opkomst (zowel Swellengrebel-bewoners als buurtbewoners) als tevredenheid over het verloop van de bijeenkomst bij medewerkers van Swellengrebel en vrijwilligers van het Repair Café, wordt dit Repair Café voortgezet. Vanaf  vrijdag 18 september tot zomer 2016 is er elke twee maanden een repareerbijeenkomst. Allerlei huisraad (bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, audio-visuele apparatuur, lampen, kleine meubels) wordt aangepakt. Hetzelfde geldt voor kleding, huishoudtextiel, (tuin)gereedschap, speelgoed, fietsen en rollators.

Reuring
De bewoners van Swellengrebel zijn in het algemeen niet meer zo mobiel. Daarom is ook het idee ontstaan een Repair Café in het zorgcentrum te organiseren. De repareerbijeenkomsten zijn tegelijkertijd een gelegenheid voor contact tussen Swellengrebelers en hun buurtgenoten. Onder het genot van een kopje koffie kunnen ze een praatje met elkaar maken. Dat brengt gezellige reuring in huis. En als het goed is, verlaten daarna zowel de Swellengrebelers als de andere buurtbewoners het Repair Café met een gerepareerd artikel!

Datum eerstvolgende Repair Café Swellengrebel: vrijdag 18 september. Daaropvolgende data worden binnenkort bekend gemaakt.
Tijd: 14.00u – 16.00u
Locatie: 
Zorgcentrum Swellengrebel, recreatiezaal begane grond. Burg. Fockema Andreaelaan 100