Van 17 tot en met 23 oktober is het Internationale Repair Café-week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Doe mee, repareer uw dierbare kapotte spullen in het Repair Café!

Foto: Repair Café Utrecht-Oost

Foto: Repair Café Utrecht-Oost

Een tweede leven voor kapotte spullen
In een Repair Café krijgen uw (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. U ervaart dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als u misschien dacht. Maar bovenal ervaart u dat repareren leuk is.

Op dinsdag 18 oktober 2016 is het zeven jaar geleden dat Martine Postma het allereerste Repair Café organiseerde. Op die dag in 2009 kwamen tientallen buurtbewoners met hun kapotte spullen naar een theater in Amsterdam-West. Intussen zijn er 1.120 Repair Cafés in 27 landen, verspreid over zes continenten.

Repair Cafés in Utrecht
Ook in Utrecht kunt u een Repair Café bezoeken. Eind 2011 startten enkele wijkbewoners van Utrecht-Oost het eerste Repair Café van deze stad (Repair Café Utrecht-Oost). Groepjes bewoners van andere wijken volgden de jaren daarna dit voorbeeld. Tegenwoordig is in de meeste wijken van Utrecht een Repair Café te vinden. Klik in de kalender rechtsboven op de startpagina op de gemarkeerde data voor de locaties en openingstijden.
Tijdens de Internationale Repair Café-week is Repair Café Transwijk open (donderdag 20 oktober). Bezoek deze locatie of één van de andere om uw kapotte lamp, mixer, broek of wat dan ook te repareren. Laat op Facebook weten dat u gaat en deel het evenement met uw Facebookvrienden. Of start zelf een Repair Café en meldt uaan voor de Internationale Repair Café-week!