Afgelopen zaterdag was er een speciale Repair Café-editie in de hal van Bibliotheek Neude, en in het Lab (de gebruikelijke repareerstek van Repair Café De Bieb). De repareerbijeenkomst – onder de naam Repair Café XL – werd georganiseerd in het kader van de Week van de Circulaire Economie (6 tot en met 11 februari). Reparateurs (of ‘repairders’) van zes Utrechtse Repair Cafés herstelden onnoemelijk veel artikelen van het publiek. Maar wat gebeurde er zoal?

Door Jeroen Bosch, reparateur

De niet helemaal zichtbare Repairder ((zie foto) staat voor alle Repairders. Het duidelijk zichtbaar opgehouden, maar onbekende apparaat, staat voor alle apparaten.

(klik op Lees meer, onder de foto)

Foto: Jeroen Bosch

De klappende en verrukt kijkende klant, die net niet herkenbaar is, staat voor alle klanten.

De handjes van de assistent repairder staan voor het leereffect van het Repair Cafe.

Het geordende gereedschap staat voor de deskundigheid en systematiek van de Repairders.

Het omgevallen koffie bekertje staat voor het enthousiasme van de Repairders.

De relaxed omkijkende klant aan het andere tafeltje, met stroopwafel in de hand, staat voor de gezelligheid bij het Repair Cafe.

De Repairders die uit de verte kijken naar het succes aan deze tafel, staan voor het aanstekelijk effect van het repareren.

Het ornament op de achtergrond, dat de plaats van handeling in het Utrechts postkantoor situeert, geeft aan dat het repareren zelfs hier, dus ook elders, en dus overal kan plaats vinden.

Kortom een meesterwerk!